utorak, 31. listopada 2017.

Chia puding s kokosom i kakaom

Chia sjemenke sve su omiljeniji dodatak našim jelima: stavljamo ih u smoothije, salate, variva, kruh i peciva, koristimo ih kao zamjena za jaje, stoga možemo reći da su našle svoje mjesto u brojnim jelima koja konzumiramo. To uopće ne čudi, jer te čudesne sjemenke zaista odlično djeluju na naš organizam. Sadrže vitamine A, B, E i D te minerale kalcij, kalij, bakar, željezo, mangan i cink. Tako one primjerice, pospješuju probavu, daju nam energije, snizuju kolesterol, sprječavaju naglo povećanje glukoze u krvi te ubrzavaju apsorpciju hrane i razgradnju masnoća u organizmu. 
Zaista imate dobar razlog da brzo prikupite sastojke za chia puding te ga pripremite kao doručak, međuobrok ili desert! 



Sastojci:

  • 150 ml mlijeka 
  • 1 navrh puna žličica chia sjemenki Marjan voće
  • 1 manja zrelija banana
  • pola žličice sirovog kakao praha
  • 2 žlice kokosovog brašna
  • po želji: grožđice Marjan voće


Priprema:

U 100 ml mlijeka stavite jednu žličicu chia sjemenki i ostavite ih minimalno 15 minuta da nabubre, odnosno da se oko njih stvori nešto nalik gelu/želatini. 
Ostatak mlijeka i ostale sastojke (banana, kakao prah, kokos brašno) izradite u smoothie mikseru. Dobivenu smjesu lagano pomiješajte s mlijekom u kojem su chia sjemenke. Puding možete konzumirati odmah, no ukoliko ga ostavite da odstoji još nekoliko sati, dobit ćete fini gušći puding. 
Posipajte ga sirovim kakao prahom i po želji u njega umiješajte grožđice. 


Nema komentara:

Objavi komentar