Volim neobične kombinacije, naročito kada se poigram u kuhinji kako bih sama spojila namirnice koje se meni sviđaju. Indijski oraščići definitivno su jedna od omiljenih grickalica mojoj sestri i meni, no obožavamo ih u ovom jelu, gdje osim njih, posebni šmek daje karamelizirani luk. U nastavku vam donosim jedan divan recept, koji je zaista jednostavno i brzo pripremiti. Slijedite upute opisane u pripremi i uživajte u ukusnom ručku.
Indijski oraščići mnogima su omiljene grickalice, a važno je napomenuti da za usporedbu s ostalim orašastim plodovima sadrže puno manje masnoće. Ono što sadrže su masne kiseline, a velik dio njih čini oleinska kiselina koja blagotovorno utječe na zdravlje srca. Također, sadrže bakar, magnezij, smanjuju rizik od pojave žučnih kamenaca te čuvaju zdravlje zuba i desni.
Sastojci (za 4 osobe):
- 1 kg pilećeg filea
- Himalajska sol
- Šareni papar
- Maslinovo ili suncokretovo ulje
- 2 veća ili 3 manja ljubičasta luka
- Balzamični ocat (Aceto balsamico)
- 1 žlica meda
- 100 g indijskih oraščića Marjan voće
- Basmati riža
- Kockica maslaca
Priprema:
Piletinu narezati na trakice i nasoliti. Zapeći na prethodno zagrijanoj tavi i vrućem ulju. Nemojte peći sve odjednom, nego tri ili četiri puta, a onda vratite zapečeno meso u tavu, dolijte malo vode i poklopite na još desetak minuta.
Za to vrijeme u drugoj tavi prodinstajte luk, prethodno izrezan na polumjesece i posoljen. Po potrebi dodajte vrlo malo vode ili ulja, smanjite vatru te poklopite tavu kako bi luk lijepo omekšao. Povremeno ga promiješajte. Nakon dvadesetak minuta, dodajte žlicu meda i balzamični ocat kako bi luk karamelizirali. Kad umak postane gust i ljepljiv, sjedinite ga s piletinom i dodajte indijske oraščiće Marjan voće. Njih prethodno možete na tavi lagano zagrijati, jer su oni već pečeni.
Nema komentara:
Objavi komentar