četvrtak, 12. listopada 2017.

Poseban kolač od buče

Jedna od svima najomiljenijih jesenskih namirnica je buča. Osim što je ukusna, bogata je beta-karotenom, lako se probavlja i ima malo kalorija. Iako mi je prefina i ako je samo ispečena u pećnici, volim je pripremati na puno načina, od variva do deserata. Na slici je buča u slatkom obliku, a pripremala sam je uz još pregršt finih i zdravih namirnica, među kojima su Marjan voće lješnjaci i grožđice.

Sastojci: 

  • 40 dag očišćene bundeve 
  • 1 grčki jogurt  
  • 1,5 dl rižinog mlijeka 
  • sok od dvije mandarine 
  • 25 dag glatkog brašna 
  • 2 žlice kokosovog brašna 
  • prstohvat himalajske soli 
  • 5-6 žlica agava sirupa 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 1 žličica cejlonskog cimeta 
  • 1 žličica sitno ribanog đumbira 
  • 10 dag sitno sjeckane čokolade 
  • 5 dag grožđica Marjan voće, namočenih u malo ruma 
  • 10 dag sitno sjeckanih lješnjaka Marjan voće

Priprema: 

Bundevu skuhati da omekša i izraditi štapnim mikserom u pire. Kad se ohladi dodati jogurt, mlijeko i sok mandarina, pa dobro promiješati. 
U drugoj posudi izmiješati brašna, prstohvat soli, prašak za pecivo, agavu, naribani đumbir, grožđice te sitno sjeckanu čokoladu i lješnjake. Dodati mješavini s bundevom i sve dobro promiješati da bi se svi sastojci sjedinili. 
Pripremljenu smjesu stavite u podmašćen i dobro pobrašnjen rebrasti duguljasti kalup i pecite u prethodno zagrijanog pećnici na 200°C 30 min, a zatim smanjite na 180°C i pecite još dvadesetak minuta. Pečeni kolač ostavite u kalupu da se ohladi kako bi očvrsnuo prije rezanja. 





Uživajte u okusima buče, jer je listopad mjesec u kojem ona caruje :)

Nema komentara:

Objavi komentar