nedjelja, 4. veljače 2018.

Namaz od lješnjaka, datulja i kakaa

Siječanj nas je počastio s puno sunčanih dana, pa je i veljača počela tako nekako, i eto, prvi vjesnici proljeća su tu - cice mace. Morale su krasiti ove slike, naprosto nije bilo izbora. :) Vjerujte mi, u ovaj namaz ćete se zaljubiti: možete ga mazati na kruščić kako ja od milja zovem prepečenac ili tost; na kruh koji vi volite, a meni je idealan namazan na bananu (kao desert ili međuobrok), ali i samo na žlicu jednostavno je neodoljiv. Priprema je brza, niti pola sata, a možete ga držati bez problema u frižideru nekoliko dana u najobičnijoj posudici, iako ćete ovu količinu (ako ne udvo/utro-stručite sastojke) potamaniti za jedan dan. 

Sastojci:

  •           Lješnjaci Marjan voće (7 žlica mljevenih lješnjaka)
  •           100 g datulja Marjan voće (namočiti ih u toploj vodi na pola sata i oguliti kožicu) - ispadne 2-3 žlice
  •           1 žlica kokosovog ulja
  •           1 žlica sirovog kakaa
  •            pola-1 žlica meda od bagrema
  •             4-5 žlica vode u kojoj su bile namočene datulje




Priprema:


Najprije namočite i ogulite datulje, a za to vrijeme pripremite ostale sastojke te kruščiće na kojima ćete poslužiti ovaj namaz. U blenderu ili smoothie mikseru prvo razradite lješnjake, a onda dodajte sve ostale sastojke i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Namaz mažite na prepečeni krušćić ili bananu kao međuobrok ili desert, a možete ga i jesti na žlicu, jer je apsolutno neodoljiv sam za sebe. Po želji, posipajte sjeckanim lješnjacima. 



Uživajte u finom namazu i pišite mi kako vam se sviđa. :)

Nema komentara:

Objavi komentar