Siječanj nas je počastio s puno sunčanih dana, pa je i veljača počela tako nekako, i eto, prvi vjesnici proljeća su tu - cice mace. Morale su krasiti ove slike, naprosto nije bilo izbora. :) Vjerujte mi, u ovaj namaz ćete se zaljubiti: možete ga mazati na kruščić kako ja od milja zovem prepečenac ili tost; na kruh koji vi volite, a meni je idealan namazan na bananu (kao desert ili međuobrok), ali i samo na žlicu jednostavno je neodoljiv. Priprema je brza, niti pola sata, a možete ga držati bez problema u frižideru nekoliko dana u najobičnijoj posudici, iako ćete ovu količinu (ako ne udvo/utro-stručite sastojke) potamaniti za jedan dan.
Sastojci:
- Lješnjaci Marjan voće (7 žlica mljevenih lješnjaka)
- 100 g datulja Marjan voće (namočiti ih u toploj vodi na pola sata i oguliti kožicu) - ispadne 2-3 žlice
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 žlica sirovog kakaa
- pola-1 žlica meda od bagrema
- 4-5 žlica vode u kojoj su bile namočene datulje
Priprema:
Najprije namočite i ogulite datulje, a za to vrijeme
pripremite ostale sastojke te kruščiće na kojima ćete poslužiti ovaj namaz. U
blenderu ili smoothie mikseru prvo razradite lješnjake, a onda dodajte sve
ostale sastojke i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Namaz mažite na prepečeni
krušćić ili bananu kao međuobrok ili desert, a možete ga i jesti na žlicu, jer
je apsolutno neodoljiv sam za sebe. Po želji, posipajte sjeckanim lješnjacima.
Uživajte u finom namazu i pišite mi kako vam se sviđa. :)
Nema komentara:
Objavi komentar