utorak, 2. siječnja 2018.

Zobeni keksići s jabukama i brusnicama

Iza nas je čaroban prosinac, pun dobrih djela, lijepih pjesama, ukrašenh trgova i naravno, bogatog i raskošnog stola. Mnogi su već s prvim danom nove godine započeli detox, pojačali šetnje, izbacili slatko i uveli tjelovježbu, i to je u redu. No nemojte zaboraviti na balans. Kako nije dobro pretjerivati, tako nije dobro ni uskraćivati si svakodnevno nešto što volimo. Zato treba pronaći kompromis i volite li primjerice slatko, šećer zamijeniti medom, agava sirupom ili drugim, zdravijim zaslađivačom. Stoga, donosim vam recept za zdraviju varijantu keksića, koje možete grickati kao međuobrok, a vrlo su jednostavni za pripremiti te mogu stajati u dobro zatvorenoj posudi danima.



Sastojci:


  • 300 g zobenih pahuljica
  • 100 g zobenog brašna
  • 200 g integralnog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žličice bourbon valinin šećera
  • 2 žličice cejlonskog cimeta
  • 3 velike jabuke - naribane na sitno 
  • 4 žlice kokosovog ulja
  • 100 g sušenih brusnica
  • 5 žlica agava sirupa

Priprema:


Sve sastojke pomiješajte da se sjedine, pa od njh radite kuglice te ih spljoštite da budu poput keksića. Pecite ih 15ak min u pećnici zagrijanoj na 180°C.

Nema komentara:

Objavi komentar