Prva asocijacija na čupavce je kokos, zar ne? I kod mene je tako, no od malih nogu imam običaj jesti ih na dva načina; prve jedem kad još nisu "čupavi", samo biskvit umočen u toplu čokoladu, a druge jedem "čupave" valjane u kokosu i ohlađene. Nitko ne radi ukusnije čupavce od moje mame, zato smo se mi minuli vikend zajedno zabavljale sa čupavcima. Mama je ispekla biskvit, ja sam izrezala srca; mama ih je umakala u čokoladu, a ja u kokos. I ovaj put, to nisu samo "obični" čupavci, nego valentinovski čupavci u znaku Dana ljubavi koji nam dolazi.
Sastojci za biskvit:
- 2 žumanjka
- 200 g šećera
- 50 g maslaca
- 2 dl mlijeka
- snijeg od 2 bjelanjka
- 1 prašak za pecivo
- 300 g brašna
Sastojci za čokoladu:
- 2 dl mlijeka
- 200 g šećera
- 200 g maslaca
- 100 g čokolade
+
- 150 g kokosa Marjan voće
Priprema:
Ispecite i malo ohladite biskvit, pa ga narežite kalupićima u obliku srca. Rastopite čokoladu sa šećerom, maslacem i mlijekom pa u nju umačite srca te ih odmah uvaljajte u kokos.
Budući da će vam ostati viška biskvita kod rezanja srca, biskvit izmrvite prstima, dodajte rastopljene čokolade, kokosa, malo ruma i marmelade od smokava te oblikujte kuglice - i dobit ćete još jedan fini kolač.
Nema komentara:
Objavi komentar