utorak, 13. veljače 2018.

Valentinovski čupavci

Prva asocijacija na čupavce je kokos, zar ne? I kod mene je tako, no od malih nogu imam običaj jesti ih na dva načina; prve jedem kad još nisu "čupavi", samo biskvit umočen u toplu čokoladu, a druge jedem "čupave" valjane u kokosu i ohlađene. Nitko ne radi ukusnije čupavce od moje mame, zato smo se mi minuli vikend zajedno zabavljale sa čupavcima. Mama je ispekla biskvit, ja sam izrezala srca; mama ih je umakala u čokoladu, a ja u kokos. I ovaj put, to nisu samo "obični" čupavci, nego valentinovski čupavci u znaku Dana ljubavi koji nam dolazi.



Sastojci za biskvit:

  • 2 žumanjka 
  • 200 g šećera
  • 50 g maslaca
  • 2 dl mlijeka
  • snijeg od 2 bjelanjka
  • 1 prašak za pecivo
  • 300 g brašna

Sastojci za čokoladu:

  • 2 dl mlijeka
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 100 g čokolade

     +
  • 150 g kokosa Marjan voće


Priprema:

Ispecite i malo ohladite biskvit, pa ga narežite kalupićima u obliku srca. Rastopite čokoladu sa šećerom, maslacem i mlijekom pa u nju umačite srca te ih odmah uvaljajte u kokos. 
Budući da će vam ostati viška biskvita kod rezanja srca, biskvit izmrvite prstima, dodajte rastopljene čokolade, kokosa, malo ruma i marmelade od smokava te oblikujte kuglice - i dobit ćete još jedan fini kolač.


Nema komentara:

Objavi komentar